Loopend Tuygh
Wie zijn we
Repertoire
Dirigente
AVG verklaring
Optredens
Presentatie L.T.
repetitieavond
LT Sailors
Actueel
Contactformulier

 

 

 

Wie zijn we.

 

Het Loopend Tuygh bestaat sinds 1997. In die periode heeft het koor de gelegenheid gekregen om zich muzikaal te ontwikkelen en daarmee een uniek repertoire op te bouwen.

 

In de beginjaren werden voornamelijk een- en tweestemmige shanty's gezongen. In feite komt die manier van zingen het dichtst bij de oorspronkelijke shanty.

 

Kenmerkend voor dit koor is dat alle nummers a-capella gezongen worden. Daarnaast staat het plezier in het zingen voorop en dit is goed te zien aan de bewegelijkheid van het koor tijdens het zingen.

 

 

Het zingen.

 

De zeelui zongen hun muziek (werkliederen, haalliedjes en ballades) voor eigen emoties, voor het onderstrepen van hun groepsgevoel en om het vaak eentonig bestaan te verlichten.

 
Wanneer een koor gaat optreden en de aandacht van zijn luisteraars vraagt, is het echter niet voldoende om “voor eigen gebruik” te zingen. Het koor neemt dan de taak op zich, om bij de luisteraars de emotie van de shanty op te roepen. Daar heb je dan zangtechniek voor nodig, afspraken over interpretatie en koordiscipline.

En nu zoeken we nieuwe leden!

 
Tenoren, Baritons, Bassen uit Zaltbommel en omstreken die graag met ons mee zouden zingen worden van harte uitgenodigd om op maandagavond een kijkje te komen nemen vanaf 20.00 uur in Het Hof aan de Oliestraat 22 in Zaltbommel.
 
Het a-capella zingen komt het beste uit de verf als er een stevig koor staat en daarom zouden we graag een flink aantal 'bemanningsleden' op onze 'mosterrol' hebben.
Niets zo mooi als met een indrukwekkend volume een uitvoering neer te zetten dat klinkt als een klok. Tegen de wind in, als het moet...
Maar ook zacht en gevoelig, waar sommige liederen zich heel goed voor lenen.
 

LoopendTuygh.nl  | loopend.tuygh@gmail.com